ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
Kezdőlap: / Hírek / Insta360 One X2 360º áttekintése

Insta360 One X2 360º áttekintése

DigiExpert.hu - Insta360 One X2 360º kamera áttekintése | Digiexpert.hu    Ennyi kreatív lehetőség mellett miért nem rögzít mindent 360 ° -ban az Insta360 One X2 készülékkel?
Insta360 One X2 360º kamera áttekintése

Insta360 One X2 360. Photo 1

Egyesek számára a 360 fokos rögzítés szórakoztató formátum az újdonságok vlogolásához. Az Insta360 számára ez halálosan komoly. Míg egyes 360 fokos kamerák - mint például a Kandao QooCam Fun - valami új kipróbálásáról szólnak, az Insta360 One X2 ellenben arról szól, hogy használója egy teljesen új módszert sajátítson el a videók készítéséhez.
Az Insta360 One X megjelenése után most a második verzió fizikailag alig több, mint átalakítás, ennek ellenére ne becsüljük alá, hogy a valamivel nagyobb feldolgozási teljesítmény – és a jelentősen továbbfejlesztett alkalmazás - mekkora különbséget jelenthet a kreatív lehetőségekben.
Az Insta360 One X2 két darab széles látószögű kamerájával alkalmas arra, hogy a „láthatatlan” szelfipálcával és a továbbfejlesztett „Shot Lab” sablonokkal együtt a szélesvásznú videótól a speciális effektusokig, mint a stop-motion, a „clone trail” és a „fly lapse” segítségével rendkívül szokatlan effektusokat hozzunk létre az összes videó formátumban.
Ha szeretne kiemelkedni a tömegből, és csak a legjobb és legtökéletesebb 360º-os kamerára vágyik, akkor vegye fontolóra, hogy az Insta360 One X2 a GoPro Max kiváló kihívója. Ha azonban csak szeretne belekóstolni a 360º-os formátum világába, akkor ez a kamera elképzelhetően túl nagy lépés. Akárhogy is nézzük, nagyon különleges felvételekre képes és végtelenül lenyűgöző eszközről beszélünk.
Insta360 One X2: specifikációk

Insta360 One X2 360. Photo 2

A 46x113x29mm méretű és 149g súlyú One X2 könnyedén elfér a zsebünkben. Kettős, nagy látószögű halszemlencséje, mindegyik f / 2 rekesszel, 5,7 K felbontásban, 30 kép / mp sebességgel (fps) rögzít 100 mbps bitrátán, amelyet előnézeti gömb alakú, 360º-os érintőképernyőjén mutat be. A videó módok tartalmazzák a Standard, HDR, Timelapse, TimeShift, Bullet Time (vizuális effektus, amely lelassítja az időt egy cselekvési jelenet alatt és körbefut egy téma körül) - mindezt az Insta360 saját INSV formátumában - és a Steady Cam (egy új, széles látószögű, egy objektíves mód, amely képes a megszokott GoPro stílusú felvételek készítésére) MP4 formátumban. Mindez hamarosan kibővül a „Starlapse” móddal is.
Állóképként 18,4 megapixeles fényképeket készít 360º-ban, és egy új automatikus InstaPano móddal rendelkezik, amely 3:1 oldalarányt, 6 megapixeles (4 320x1 440) képet készít bármely fotóból. Kameraként a One X2 olyan üzemmódokkal is büszkélkedhet, mint a HDR, sorozatfelvétel, intervallum, éjszakai felvétel és PureShot (AI-alapú gyenge megvilágítású mód), és nyers DNG formátumban fényképez.

Insta360 One X2 360. Photo 3

A kényelmes és minőségi hangzás érdekében használja Apple AirPodjait a One X2-vel, amelynek négy mikrofonja van az ambiszónikus hangok rögzítésére. A One X egy „láthatatlan” szelfibotot is tartalmaz, amelyet a felvételekből automatikusan szerkeszt az eszköz.
A One X2 további kiemelkedő új funkciója - kifejezetten a GoPro kihívására tervezve - az IPX8 vízszigetelés, aminek köszönhetően akár 10 méteres vízmélységben is használható víz alatti tok nélkül.

Insta360 One X2 360. Photo 4

Insta360 One X2: főbb jellemzők

Insta360 One X2 360. Anim 1

A One X két legfontosabb újdonsága a SteadyCam, aminek segítségével egyetlen objektívvel is rendkívül széles felvételeket tud készíteni, akárcsak a szokásos akció kamerák. A másik funkció a MultiView, más néven kép a képben mód, amely normál szélesvásznú videót hoz létre az egyik lencséjéből, de hozzáad egy kis dobozt a videóhoz, amely a másik lencse felvételeit tartalmazza. Ez leginkább a vloggerek számára ideális.
Azonban talán a legfontosabb új funkció a Shot Lab, a kiváló Insta360 alkalmazáson belül van lehetőség válogatni a speciális effektusok tárházából, melyeket utólag tudunk alkalmazni a videoklipekre való szerkesztéssel. Az összesen 11 féle alternatíva közül a „Fly Lapse” és a „Shadow Clone”, a „Flash Dash” és a „Dolly Zoom” a legnépszerűbb. Ezek az effektusok vannak megspékelve a One X2 nagyszerű mesterséges intelligenciájával, mint például az arckövetés, objektumkövetés és a sima, képstabilizált dinamika.
 

Insta360 One X2 360. Photo 5

Insta360 One X2: összeállítás és kezelés

Insta360 One X2 360. Anim 2

Ahhoz, hogy a One X2 funkcióit maximálisan ki tudja használni, rendelkeznie kell a legújabb és legjobb okostelefonok egyikével; az Insta360 minden olyan iPhone-t bátran ajánl, amely legalább A11 chippel van ellátva (tehát iPhone 8 és annál újabb), Samsung esetén a Qualcomm Snapdragon 845-öt (Samsung Galaxy S9 és újabb) és a Huawei esetében a Kirin 980 chipet (Huawei Mate 20 és újabb). Ezt mi is tanúsítjuk, mivel tesztjeink során egy régi iPhone 7 egyszerűen képtelen volt megbirkózni az Insta360 alkalmazás által támasztott komoly számítási feladatokkal.
Az One X2 belsejében található 1 630 mAh akkumulátor nagyobb, mint amivel az elődje rendelkezett, ettől elméletileg hosszabb üzemórákat kapunk. A gyakorlatban azonban a One X2 egy nagy teljesítményű és igencsak erőforrás igényes termék, ezért valóban rendszeres feltöltést igényel. Éppen emiatt sajnálatos tény, hogy a One X2 nem működik, miközben az USB-C nyílásán keresztül csatlakoztatva van egy hordozható akkumulátorhoz. Jobban jár ha felkészül előre és inkább két feltöltött akkumulátorral készül neki a forgatásnak, mivel tesztünk során kevesebb, mint 30 perc folyamatos használat mellett sikerült nullára merítenünk az eszközt.
Insta360 One X2: teljesítmény
Videominta: Insta360 One X2 - a SteadyShot felgyorsult
A gyakorlatban a SteadyCam mód valóban hasznos. Végül is nem akar állandóan 360º-t. A One X2-nek azonban van néhány izgalmas lehetősége, és ami a legjobb, a rögzítési értékei kiválóak. A normál és a HDR videók és fotók mesésnek tűnnek, a Color Plus több vibrációt ad, miközben a zajos „éjszakai” képek kivételével az összes többi lenyűgöző. Mint ahogy a FlowState is, melynek 6 tengelyes giroszkóp-meghajtású képstabilizáló és horizontszint-kiegyenlítő rendszere, amely a One X2-n új algoritmusokat használ és ettől mindig szuper-sima felvételeket biztosít.
A csomagban lévő összes alapismerettel figyelembe vehetjük a One X2 lényegét, vagyis azt, hogy mindent 360 ° -ban rögzít, és később kreatív döntéseket hoz, hogy extra kreatív szélesvásznú videókat készítsen. Leegyszerűsítve: megváltoztathatja a témát, a perspektívát ... mindent.
Videominta: Insta360 One X2 Fly Lapse módban
Néha nagyon gyors; A „Fly Lapse” használatához mindössze annyit kell tennünk, hogy három percen át sétálgatunk a rögzíteni kívánt tájon, miközben a One X2-t magunk elé tartjuk egy szelfie-boton. Ezután előállíthatunk egy gyorsan mozgó intervallumot, amely dinamikusan változtatja a szögeket, hogy az érdekes dolgokra összpontosítson a kamera. Nagyon jól működik, és ami a legjobb, gyakorlatilag automatikus.
A Shot Lab más sablonjai sok időt vesznek igénybe. Például egy „Clone Trail” esetében egy 20 másodperces videó rögzítése arról, hogy a One X2 körül sétálsz, az a könnyű része a feladatnak (bár itt jó lenne egy „láthatatlan állvány” is). Ezt a sablont be kell kapcsolnia az alkalmazásban, ki kell választani a klipet, majd valós időben „intelligens pályán” kell rögzíteni magunkat. Ez azt jelenti, hogy visszanézzük a videót, miközben nyomon követjük a sétálást. Néha azonban akadnak problémák - a fény hiánya vagy a sötét téma sötét háttéren hibásnak tűnik. Amikor sikeresen rögzítjük a felvételt, az effektus alkalmazása körülbelül 10 percet vesz igénybe az előnézeti videó létrehozásához. Ha elégedett vagy az eredménnyel, akkor exportálhatod, ami már viszonylag gyors folyamat... bár a zajcsökkentés elvátolításához választható Color Plus funkció újra fogja exportálni a teljes videót.
Videominta: Insta360 One X2 - Clone Trail mód

Videominta: Insta360 One X2 - Kis bolygó
Ez a legtöbb sablon folyamatának összefoglalása, de ahhoz, hogy a One X2-ből a lehető legtöbbet hozza ki, ki kell próbálnia a „Shot Lab” mind a 11 sablonján, ezután meg kell határoznia, melyik tetszett a legjobban és megjegyzést fűzhet hozzá, hogy pontosan miként érdemes alkalmazni a felvétel során az effektusokat. Nagyon specifikus az egész: pl. hosszabbítsa meg a szelfibotot két fordulattal, álljon egy méterre a fényképezőgéptől, stb. Csak akkor győződhet meg arról, hogy bármilyen speciális effektus pontos követelményeinek megfelelő videofelvételt készít. Azok számára, akik érdeklődve állnak a nehezen tanulható kamerázási folyamatok elsajátításához és a filmkészítési forgatókönyvek követéséhez, a One X2 egy álom. Sok felhasználó számára azonban ez hatalmas túlterhelést jelenthet.
Insta360 One X2: Összegzés

Insta360 One X2 360. Photo 6

Egy komolyan lenyűgöző akció kamera, amely 360 ° -os objektívjét nemcsak a virtuális valósághoz használja, hanem a szélesvásznú videók kreatív szerkesztési módjainak megoldásához is, így a One X2 stabil minőség mellett kiváló videókat és fotókat készít. Ami tény, hogy időre és türelemre van szükség az igazán jó elsajátításhoz, feldolgozásigényes alkalmazása pedig a legújabb és leggyorsabb telefonokat igényli, de a hátulütőket figyelembe véve is a Insta360 One X2 nem lehet figyelmen kívül hagyni, különösen azoknak, akik egy picit mást, valami újat szeretnének kipróbálni.
ISMÉRVEK MELLETTE +
  • Végtelen kreativitás
  • Kiváló szín és részletesség
  • Egyszerű AI szerkesztési módok
  • A „SteadyCam” mód úgy működik, mint egy akció kamera
  • ‘MultiView’ mód a vloggerek számára
TÉNYEK ELLENE -
  • A legújabb és leggyorsabb okostelefonokra van szükség
  • A szerkesztés nagyon időigényes
  • A legtöbb felhasználó számára túl bonyolult
 
 
Hogy a One X2-nek be kellett-e volna vezetnie a 8K felbontást, mint azt a Kandao QooCam 8K 360º kamera a közelmúltban tette? Valószínűleg igen, de annak ellenére, hogy kezdetben aggódtunk amiatt, hogy ez a továbbfejlesztett termék csak egy sima ráncfelvarrás lesz, a One X2 valóban lenyűgöző terméknek bizonyul, amely egy másik szintre emeli az AI szerkesztését. Feltéve, hogy új, nagy teljesítményű telefonnal rendelkezik, hordozható akkumulátorokkal teli zsebekkel utazik, és sok időt tölt azzal, hogy megtanulja, hogyan lehet a legtöbbet kihozni belőle, a One X2 sok órányi szórakozást és nagyszerű, de annál látványosabb videó élményeket nyújt Önnek ... és még sok órányi szerkesztést is.
Used materials from digitalcameraworld.com
Miért pont nálunk

Ajándékok

Egyes tükörreflexes fényképezőgépekhez és objektívekhez ajándékot adunk.

Átvevőhelyek

A megrendelt terméket több mint 50 átvevőhelyen személyesen is átveheti.

Raktárkészlet

Hatalmas raktárkészletünknek köszönhetően termékeink 98%-a azonnal rendelkezésre áll.

Ingyenes szállítás

Kiemelt termékeink vásárlása esetén INGYENES szállítást biztosítunk.